Resa till Chicago

Chicago Hotell Sevärdheter Kollektivtrafik Flyg Andersonville Historia Låna till semester Roadtrip Surftips

Kollektivtrafik i Chicago

Precis som de flesta storstäder har Chicago en välutbyggd kollektivtrafik med bussar, tunnelbana och pendeltåg som når alla delar av storstadsområdet.

Buss

Buss i Chicago

I Chicago finns det ett väl utbyggt bussnät (CTA- & PACE-bussar) som täcker hela staden och dess förorter. CTA:s biljetter gäller både på tunnelbana och CTA-bussar samt PACE-bussar (förstadsbussar). Det är möjligt att köpa resekort för 1, 3 eller 7 dygn.

Tunnelbana

meden längd av 173 kilometer är Chicagos tunnelbana är en av de största i världen. Den har totalt 151 stationer som återfinns utmed åtta linjer uppdelade efter olika färger. Av dessa är dock endast två helt eller delvis underjordiska, medan de övriga sex linjerna i huvudsak går ovan jord och i centrum i en cirkel som kallas "the Loop".

Pendeltåg

Chicagoregionens längsta tåglinjer (som inte går vidare till andra regioner) bildar ett system av regionaltåg som heter METRA. Alla linjer möts på den stora centralstationen Union Station. Till Union Station går även de övriga tåglinjerna till Chicago från övriga delar av landet med Amtrak. Några METRA-linjer utgår dock från Millenium Station, men dessa kör uteslutande söderut. Åker man "South Sea Side Line" bjuds man på en fin utsikt över södra Lake Michigan. Denna linje fortsätter ända till staden Gary i Indiana vid Lake Michigans sydligaste strand.