Resa till Chicago

Chicago Hotell Sevärdheter Kollektivtrafik Flyg Andersonville Historia Låna till semester Roadtrip Surftips

Låna till sin semester - är det värt det?

Sommaren närmar sig med stormsteg och alla runt omkring en, vänner, kollegor och familj börjar prata om semestern, vart man ska åka och vad man ska göra. Alla kan nog hålla med om att en härlig semester är väldigt viktigt, det hjälper oss att koppla av, varva ner och ladda batterierna inför det nya året och nya utmaningar.

Semester - ett dyrt nöje

Att åka på semester är onekligen härligt, men det kostar också en hel del pengar. Alla har faktiskt inte råd att åka vart de vill när de vill. Speciellt knepigt kan det vara om man är en stor familj med många barn. Barn över en viss ålder kostar ofta precis som en vuxen, till exempel på flygresan, trots att de är barn. Att vara borta i ett par veckor med allt vad det innebär i form av boende och mat går oftast loss på en ansenlig summa och för vissa är det helt enkelt inte möjligt. Många låneinstitutioner och kreditbolag erbjuder därför möjlighet att via privatlån ta ett lån för att kunna åka på semester. Ansök om privatlån genom Creddit.se.

Ett lån av den typen innebär att man kan använda pengarna till precis vad man vill, långivaren har inget intresse av vad man använder pengarna till. Man behöver inte heller lämna någon säkerhet för lånet, som man till exempel gör vid ett bolån. Detta medför dock att räntorna blir betydligt högre eftersom långivaren tar större risker och såklart ändå vill ha en försäkran om att få tillbaka sina pengar från låntagaren.

Bör man låna för att åka på semester?

Så, är det alltså ekonomiskt försvarbart att låna pengar för att kunna åka på semester? Detta är faktiskt en fråga som man bör överväga noggrant, något man naturligtvis bör göra innan man försätter sig i någon typ av skuld. Oftast när man tar ett lån, nästan oavsett vilken typ av lån det gäller, får man ändå något för det. Denna sak, det kan till exempel röra sig om en bil eller en bostad, är bestående. När det kommer till semestrar är de ju inte alls bestående, i alla fall inte på samma sätt som ovan nämnda föremål. Visst kan det vara en upplevelse som skapar minnen för livet och som låter en tillbringa härlig tid tillsammans med nära och kära. Samtidigt kan det också, mest troligt kanske, bli så att man har ett par sköna dagar eller veckor borta men endast får med sig en solbränna som sedan bleknar ganska snabbt i bagaget hem.

När man slutligen tar med allt i beräkningen är det faktiskt oftast så att det inte är en särskilt bra idé att låna till sin semester. Om man behöver ett lån innebär det ju faktiskt att man inte har tillräckligt mycket pengar för att resa. Kanske är det istället en bättre idé att vänta lite, spara pengar och sedan kunna åka iväg utan att behöva skuldsätta sig. På det viset blir semestern dessutom garanterat mer njutbar!