Resa till Chicago

Chicago Hotell Sevärdheter Kollektivtrafik Flyg Andersonville Historia Låna till semester Roadtrip Surftips

Roadtrip runt Chicago

I USA och runt Chicago är det bil man använder för att sig fram. Givetvis kan man cykla, åka tåg eller ta sig fram på andra sätt också, men det är inte lika populärt som det är i till exempel Europa eller många andra delar världen. Väl i USA och Chicago lämpar det sig alltså utmärkt för en längre bilresa. Här ger vi exempel på vad ni kan hitta på och vilka rutter ni kan välja.

Wisconsin Dells

Wisconsin Dells är ett vattenland som finns ungefär 3 timmars bilfärd nordväst om Chicago. Här finns mängder av rutschkanor i varierande höjder. Ett nöje som kanske främst roar de yngre i familjen, men som även kan vara kul (och adrenalinframkallande) för de lite äldre. Runt vattenlandet finns flertalet hotell, och det bör inte vara några större problem att hitta ett ledigt rum. De finns i varierande prisklasser och storlekar.

Med Chicago som utgångspunkt

Om ni inte planerar att återvända till Chicago finns det mycket ni kan hitta på. Till exempel kan ni röra er söderut i landet och byta det lite kallare klimatet i Michigan mot det nästintill tropiska i till exempel Florida. Om ni till exempel sätter Miami som slutmål kan ni passera städer som Indianapolis, Nashville, Atlanta och Orlando innan ni slutligen kommer fram. Att hitta hotell i Miami är normalt inga problem – staden är stor och erbjuder ett mycket stort urval av boenden. En annan idé är att senare fortsätta mot vackra Key West.

Upptäck Michigan

När ni ändå befinner i Michigan är det ett utmärkt tillfälle att utforska hela delstaten. Förutom Chicago är staden kanske mest känd för sin storslagna natur. Således är mycket av sevärdheterna relaterade till detta. Det finns dock även gott om motorsport att titta på, fyrar att utforska, fler vattenland, planetarium, zoon och annat att göra.